Viru Toit läheb laulupeole

PÕLLUMAJANDUSMINISTEERIUM
PRESSITEADE
4. juuni 2014

Laulupeol saab proovida Eesti erinevate piirkondade maitseid

3.-6. juulini saab laulupeo raames Tallinna Lauluväljakule kerkival Eesti toidu
väljakul proovida Eesti erinevate piirkondade maitseid, mille toovad kohale
piirkondlikud toiduvõrgustikud ja Eesti tippkokad.

"Üha suurem hulk tarbijaid otsib sellist toitu, mis on iseloomulik mõnele
konkreetsele piirkonnale ning on seotud sealse looduse ja traditsioonidega," ütles
Kadi Raudsepp, kes veab Põllumajandusministeeriumis Eesti toidu väljaku projekti.
"Just neid huvitavaid Eesti maitseid tahame tutvustada ka laulupeolistele."

Valikut Eesti piirkondlikest maitsetest pakuvad MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti,
Ida-Virumaad esindav Viru Toit ning Peipsimaa kööki esindav Maitseelamuse Koda, kes
pakuvad näiteks suitsuvutte ja haugikotlette, ulukilihast grillvorste värske
salatiga, aga ka maasikaid ja värsket soolakurki.

Oma road valmistab piirkondlikest retseptidest inspireerituna ka Eesti Peakokkade
Ühenduse esindus, kelle menüüst leiab näiteks suitsuahvenat, mulgiputru
suitsulihaga, lesta röstköögiviljadega ja suitsutatud lammast karulaugu orsottoga.

Põllumajandusministeerium toob Eesti toidu laulupeole koostöös piirkondlike
toiduvõrgustike, Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ja
Eesti Toiduainetööstuse Liiduga.

Eesti toidu väljak jääb Mere väravatest lauluväljakule sisenedes paremat kätt.
Võta üritusest osa ka Facebookis: https://www.facebook.com/events/233866543474788/

Rohkem infot: http://www.agri.ee/et/uudised/eesti-toit-laheb-laulupeole

Pressiteate edastas:

Karin Volmer
Põllumajandusministeerium
Pressiesindaja
Tel 625 6254 / 5696 4876
press@agri.ee<mailto:press@agri.ee>
https://www.facebook.com/Pollumajandusministeerium

Jäta tagasiside

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga